Nieuwsbrief #5 Mei 2017

Magnoliahuis bloeit!

De Magnoliabomen hebben ons deze lente volop hun pracht en praal getoond, net als Magnoliahuis! Meerdere samenwerkingen en projecten zijn tot bloei gekomen en hebben tot zichtbaar resultaat geleid. In deze nieuwsbrief informeer ik u daar graag over!

MagnoliaIntelligentie-onderzoeken

Zo wordt Magnoliahuis steeds vaker gevonden en ingeschakeld voor intelligentie-onderzoek bij vermoeden van LVB (licht verstandelijke beperking) bij 18+. Binnen twee weken voeren wij het onderzoek uit en leveren we de rapportage aan, desgewenst in het specifieke format van het CIZ (ivm Wlz). Of het nu een herindicatie of een eerste onderzoek voor een nieuwe cliënt (voor een zorginstelling) betreft, wij leveren snel en kwalitatief werk naar eer en geweten.

Second opinion Cito

Veel leerlingen hebben de Cito of Entree-toets al achter de rug en ontvangen binnenkort de uitslag. Als de uitslag tegenvalt, kun je bij Magnoliahuis terecht voor een second opinion. Dit is voor ouders die een extra meetmoment wensen bij een onafhankelijk testcentrum.

Wij bieden de NIO aan als alternatief op de Cito. De NIO is een erkend en gevalideerd intelligentie-onderzoek en wordt uitgevoerd door bevoegde medewerkers van Magnoliahuis. We leveren een officiële rapportage met een score en handvatten, waarmee ouders het gesprek met de school aan kunnen gaan. Mail ons gerust voor meer informatie: info@magnoliahuis.nl.

010wijzer.nl als Zorgplatform

Steeds vaker worden we gevonden via de 010wijzer.nl. Er is afgelopen tijd hard gewerkt om de 010wijzer meer bekendheid te geven via o.a. de radio en social media. Binnenkort wordt er weer een radio-interview gepland.
Hou ons in de gaten via social media voor de exacte datum! Met de 010wijzer hebben wij de ambitie om hèt Zorgplatform van Rotterdam te worden! Er zijn reeds acht organisaties aangesloten; je vindt ze onderaan de 010wijzer.nl. De negende organisatie en nieuwste Member is Jeugdprofs. Meer informatie op www.jeugdprofs.nl.

Weerbaarheidtraining PRO.hero

De weerbaarheidstraining PRO∙hero is één van de initiatieven van Magnoliahuis voor leerlingen in groep 7 en 8 en zet in op versterking van identiteitsontwikkeling en van sociale en persoonlijke vaardigheden.

Als je trots bent op wie je bent en wat je kan, als je weet wat je sterke en zwakke kanten zijn, dan word je weerbaar. Wij stimuleren de leerlingen om een positieve bijdrage in de eigen omgeving te leveren en in hun eigen kleine stukjes Rotterdam de wereld een beetje mooier te maken. Wij worden bij deze missie geholpen door positieve, hedendaagse rolmodellen uit de stad. Tijdens de training komt een Rotterdamse held op bezoek. Deze helden geven de leerlingen een kijkje in hun levensverhaal, ze komen vertellen over de obstakels die ze tegen zijn gekomen en hoe ze die hebben overwonnen. Tijdens de inspirerende sessies ontdekken de leerlingen dat je zelf een held kunt zijn door deel te nemen aan de samenleving en door gebruik te maken van je talenten en kwaliteiten.

pro-heroBasisscholen gezocht!

Wij zoeken samenwerking met nog meer basisscholen. Wil jij deze training ook voor de leerlingen op jouw school? Meld je aan! Wij vertellen je graag meer over de inhoud van de training en over de mogelijkheden voor jouw school: info@magnoliahuis.nl.