Nieuwsbrief #3 Juni 2016

Nieuwe Supportwijzer voor Rotterdam: 010wijzer.nl

010wijzer.nl is de nieuwe Informatie & advies portal van Rotterdam die diverse ingangen richting hulpverlening & ondersteuning bundelt. Het doel van deze Supportwijzer is de situatie overzichtelijker maken en de eigen regie te vergroten voor zowel de burgers als de professionals. De Supportwijzer is ontwikkeld door Sharida Noormohamed van Stichting Magnoliahuis. De Supportwijzer is gebaseerd op jarenlange ervaring in de hulpverlening en vele gesprekken in het veld met burgers en professionals.

Op dit moment hebben de bewoners en de (zorg)professionals het meeste last van de veelheid van loketten op het gebied van informatievoorziening. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer! Er is geen duidelijke wegwijzer, waar men een overzicht krijgt van het aanbod of waar men een hulpvraag kan stellen. Er zijn verschillende routes en ingangen, maar die staan nergens helder en overzichtelijk opgesomd. Hiervoor wil de Supportwijzer de een oplossing zijn.

De lancering was op vrijdag 3 juni in het Manhattan Hotel, Rotterdam. Klik hier voor de film! Klik hier voor de foto’s!

Elke gemeente een Supportwijzer op maat!

Aangezien de situatie per gemeente verschilt, is er voor de Supportwijzer gekozen voor een specifieke naam per gemeente. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het netnummer, zodat de inwoners simpel en eenvoudig weten of de betreffende Supportwijzer ook voor hen geldt. Zo heet in Rotterdam de Supportwijzer: de 010wijzer.nl. Mocht er interesse zijn in Utrecht voor een Supportwijzer, dan zal deze de 030wijzer.nl gaan heten en in Middelharnis de 0187wijzer.nl.

Een overzicht van alle Supportwijzers zal in de toekomst te vinden zijn op Supportwijzer.nl. Mocht er in een gemeente behoefte zijn aan een Supportwijzer, dan kan er via de overkoepelende site Supportwijzer.nl contact opgenomen worden met Magnoliahuis.