Nieuwsbrief #2 Maart 2016

Even voorstellen…

Met trots stelt Magnoliahuis de drie leden van haar Raad van Toezicht voor, die de werkwijze en het bestuur van Magnoliahuis controleren. Uiteraard wordt gezamenlijk de toekomstvisie en koers bepaald. Het zijn bijzondere mensen, die met veel kennis van zaken Magnoliahuis bijstaan. Wij stellen ze graag aan u voor, zodat u een beeld krijgt van Magnoliahuis:

Adriaan Zijlmans (voorzitter) heeft ruim 40 jaar bij de Politie Rotterdam Rijnmond gewerkt. Adriaan wordt regelmatig als adviseur op het gebied van integriteit, burgerschap en participatie ingeschakeld door o.a. gemeenten en woningbouwcorporaties. Daarnaast is hij veilingmeester voor goede doelen.

Lilian Duivenvoorde is psychotherapeut, EMDR- en systeemtherapeut. Op dit moment is zij werkzaam in de GGZ te Dordrecht. Naast haar baan heeft zij een eigen praktijk en ontwerpt en maakt stoere meubels van hout.

Esther Heemskerk is nu Teamcoach van een wijkteam in Capelle a/den IJssel. Begonnen als (staf)verpleegkundige in het ziekenhuiswezen, heeft ze 10 jaar geleden de overstap gemaakt naar maatschappelijke dienstverlening; ze heeft gewerkt als video-hometrainer, gezinscoach en bij Bureau Jeugdzorg Rotterdam.

Adriaan Zijlmans
Lilian Duivenvoorde
Esther Heemskerk

Opdrachtgever in het onderwijs

Magnoliahuis is ruim een jaar operationeel (sinds jan. 2015) en onze doelgroep betreft jeugd en jongeren van 0-27 jaar en hun ouders. We zetten in op verschillende terreinen met verschillende opdrachtgevers. Afgelopen jaar heeft Magnoliahuis een grote opdracht in het onderwijs gekregen en zijn ruim 200 leerlingen getest met een alternatief voor de Cito-toets. Deze opdracht is inmiddels positief geëvalueerd en dat betekent dat Magnoliahuis het vanaf september 2016 weer heel druk zal krijgen!

onderwijs

Gecertificeerde GGZ-instelling

Magnoliahuis is nu erkend door het Ministerie van VWS als GGZ-instelling! Voor de doelgroep 18-27 jaar kunnen we diagnostiek en behandeling leveren. Daarvoor behoren we bij de zorgverzekeraars aan te kloppen. In dat traject is de eerste horde de certificering: dat is een voorwaarde om met de zorgverzekeraars in gesprek te kunnen en een contract te krijgen. Deze officiële erkenning stemt ons blij en trots! Vol goede moed gaan we door met de volgende stap!