Nieuwsbrief #1 Januari 2016

Gelukkig nieuwjaar!

We wensen iedereen het beste voor 2016!
Magnoliahuis bestaat inmiddels 1 jaar en is gevestigd in het monumentale pand aan de Schiekade.

Oprichter Magnoliahuis

Mijn naam is Sharida Noormohamed en ik ben de oprichter en directeur van Magnoliahuis!

Afgelopen 20 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs en de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Er zijn onnodige wachtlijsten op het gebied van psychodiagnostisch onderzoek en er ligt nogal een kloof tussen de twee gebieden waarin ik heb gewerkt. Dit heeft mij geïnspireerd om Magnoliahuis op te zetten en een bijdrage te leveren aan het overbruggen van die kloof.

Op dit moment bestaat het team van Magnoliahuis uit (GZ)psychologen, orthopedagogen, een Orthopedagoog Generalist, een psychologisch medewerker en per januari 2016 krijgen we er een kinder & jeugdpsychiater bij! Helaas heeft Magnoliahuis (nog) geen contract met de gemeente Rotterdam; dat betekent dat de zorg van 0-18 jaar niet vergoed wordt. Wel werken we met scholen samen (vanuit passend onderwijs) en sommige ouders bereiken ons op eigen kracht.

Daarnaast zijn we in gesprek met de zorgverzekeraars. Als dat goed verloopt, worden de kosten voor 18 jaar en ouder vergoed door de zorgverzekeraar. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen!

Opvallende architectuur

Het pand waar Magnoliahuis in is gevestigd, is een monumentaal steenrood gebouw aan de Schiekade waarvan de bouw is gestart in 1942. Na de oorlog werd het tussen 1945 en 1949 afgebouwd. Het gebouw is ontworpen door de Rotterdamse architecten A.A. van Nieuwenhuyzen en
C. Elffers als kantoorgebouw voor de Verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden.

Opvallend zijn de twee grote vrijstaande beelden links en rechts aan de voorzijde van het gebouw. Het zijn Christiaan Huygens en Johan de Wit, de 17e-eeuwse grondleggers van de verzekeringswiskunde. Achter de entree ligt een monumentaal halfrond trappenhuis, die is uitgevoerd in een stijl die lijkt op de Jugendstil.

Schiekade