Nieuwsbrief #8 – Januari 2019

Jubileumjaar


Allereerst natuurlijk voor iedereen een passievol en gezond 2019 gewenst!
Aangezien Stichting Magnoliahuis in oktober 2014 is opgericht, wordt 2019 een jubileumjaar. Jawel, we bestaan komend jaar 5 jaar. Hoe we dat gaan vieren, hoort u nog van ons, maar houd vooral onze nieuwsbrief in de gaten.

Second opinion


Zit uw kind in groep 7 of 8? En heeft uw kind een schooladvies gekregen waar u niet tevreden mee bent? Grijp dan uw kans op een onafhankelijk advies door Magnoliahuis.
Wij bieden uw kind de kans om mee te doen aan een NIO (groeps)onderzoek. Het NIO onderzoek duurt 2 uur. U ontvangt van ons vooraf een intake- en toestemmingsformulier. Nadat u deze heeft ingevuld, kunnen wij uw kind voor een onderzoek inplannen op:

  • donderdag 31 januari van 9.00-11.00
  • of woensdag 13/21 februari van 9.00-11.00 uur
  • Uiterste aanmelddatum: vrijdag 25 januari

Locatie wordt aan de hand van de aanmeldingen bepaald (waarschijnlijk centrum Rotterdam).
(Voor psycho-diagnostisch onderzoek krijgt uw kind vrij van school).
Na het NIO onderzoek ontvangt u van ons een IQ, een schooladvies en een rapportage van het onderzoek.
Gaat uw voorkeur uit naar individueel onderzoek? Ook dat is natuurlijk mogelijk; dan kunnen we de NIO individueel afnemen.
Mocht uw kind korter dan 2 jaar in Nederland zijn, dan hebben wij een non-verbale intelligentietest tot onze beschikking.
Meer informatie en aanmelden kan via info@magnoliahuis.nl

Wisseling van de wacht

Vanaf de oprichting is Adriaan Zijlmans de voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Magnoliahuis. Binnenkort nemen wij afscheid van onze voorzitter. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen! Ook Lilian Duivenvoorde is vanaf de oprichting bij ons als Lid Raad van Toezicht. Lilian doet ons het genoegen nog een tijd bij ons te blijven, maar nu als voorzitter. Het derde Raad van Toezicht lid is ook vanaf de start bij ons en dat is Esther Heemskerk. Meer informatie over de Raad van Toezicht kunnen jullie vinden op: https://magnoliahuis.nl/raad-van-toezicht/
Tevens treedt er een nieuw lid toe. In een volgende nieuwsbrief meer informatie hierover!