Nieuwsbrief #7 – Oktober 2018

Intelligentietesten

De zomer is voorbij en bij Magnoliahuis zijn we weer volop energie aan het werk! Van september tot en met december is het voor Magnoliahuis altijd een piekperiode. Met een team van acht mensen zijn we aan de slag met intelligentietesten voor ongeveer 80 scholen en ruim 200 leerlingen. Dit doen wij met Nio-toetsen. Dit jaar hebben we er een nieuwe collega bij de front-office bij en zijn we met negen gedreven mensen deze belangrijke klus aan het klaren.

Een 2e training: PRO∙hero special

Magnoliahuis heeft in 2016 (in opdracht van de gemeente Rotterdam) een weerbaarheidstraining PRO∙hero ontwikkeld voor het basis onderwijs (groep 7 en 8). Deze training is inmiddels negen keer gegeven. PRO.hero is doorontwikkeld tot Pro.hero special, gericht op het speciaal basisonderwijs voor de leerlingen van groep 7 en 8. Deze training is ook geschikt voor groep 5 en 6 van het reguliere basisonderwijs. Tijdens de weerbaarheidstraining wordt ingezet op versterking van identiteitsontwikkeling en van sociale en persoonlijke vaardigheden.

Wil jij deze training ook voor de leerlingen op je (sbo)school? Meld je aan! Wij vertellen je graag meer over de inhoud van de training, de kosten en de mogelijkheden voor jouw school: info@magnoliahuis.nl

Privacy

Het kan u niet ontgaan zijn dat de privacywetgeving aangescherpt is. Aangezien Magnoliahuis altijd al zeer strikt met privacygevoelige informatie omgaat, is er voor ons niet veel gewijzigd. Wel hebben we een beveiligde verbinding op onze website geïnstalleerd. Deze voldoet nu aan alle eisen. Tevens hebben we deze gelegenheid aangegrepen om de website weer up-to-date te maken. Dus Magnoliahuis is klaar voor de toekomst!

Oproep!

Op dit moment is Magnoliahuis zich aan het verdiepen in de problematiek van de thuiszitters. Hierover berichten wij u graag later meer. Loopt u aan tegen de gevolgen van de wet op passend onderwijs? Heeft u leerlingen of kinderen die uit het schoolsysteem ‘vallen’ om welke reden dan ook? Laat het ons weten! Wellicht dat u met ons mee kunt denken in onze adviesraad?
Mail naar info@magnoliahuis.nl