Nieuwsbrief #4 November 2016

Terugblik 2016

Afgelopen jaar is er hard gewerkt bij Magnoliahuis! Zo aan het eind van het jaar blikken we graag met u terug…

Jeugd GGZ

In maart heeft Magnoliahuis GGZ-erkenning ontvangen van het Ministerie van VWS. Ook heeft Magnoliahuis inmiddels een AGB-code. Op dit moment lopen gesprekken met meerder organisaties voor samenwerking en onderaannemerschap. Dit gebeurt binnen, maar uiteraard ook buiten Rotterdam. We kunnen (psycho)diagnostisch onderzoek en behandeling leveren.

Ons team bestaat uit een kinder- en jeugdpsychiater/systeemtherapeut, een autisme-expert, een EMDR-therapeut (ivm traumabehandeling), GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist, basispsychologen en orthopedagogen.

010 wijzer

In juni was de lancering van de 010wijzer.nl Hiermee heeft Magnoliahuis de ambitie om dè wegwijzer voor Support in Rotterdam te worden. In het afgelopen jaar zijn er tijdens het ontwikkelen van de 010wijzer gesprekken gevoerd met meerdere hulpverlenende organisaties en is er een platform opgericht.

Dit zijn de Members van de 010wijzer geworden en hun logo’s zijn onderaan de site te vinden. Op dit moment zijn er 8 Members. Er zijn gesprekken gaande met nog 9 organisaties, vooral in volwassen-, thuis- en ouderenzorg.

010-wijzerPassend onderwijs

Net als vorige jaar heeft Magnoliahuis weer de opdracht gekregen om op het gebied van passend onderwijs intelligentie-onderzoeken te leveren voor ongeveer 200 leerlingen van 80 scholen in de regio Lansingerland en Krimpen aan den IJssel.

Vandaar dat van september t/m december altijd een piekperiode is bij Magnoliahuis. Met een team van 6 mensen klaren we deze klus!

passend onderwijsCito-training

Voor kinderen van groep 7 en 8 biedt Magnoliahuis een Cito-training. Tijdens deze training leren de kinderen wat hun persoonlijke leerstijl is en hoe zij het beste kunnen leren. Er wordt geoefend met de manier van (multiple choice) vragen stellen van de Cito en er wordt geoefend met een Cito-toets van voorgaande jaren.

Aangezien de Cito-toets verplaatst is naar een later moment in het schooljaar telt deze niet meer mee voor het school- advies richting het voortgezet onderwijs. Voor ouders die een extra meetmoment wensen bij een onafhankelijk testcentrum, biedt Magnoliahuis de NIO aan als alternatief en second opinion.
De NIO is een erkend en gevalideerd intelligentie-onderzoek en wordt afgenomen door bevoegde medewerkers van Magnoliahuis. We leveren een officiële rapportage met een score en handvatten, waarmee ouders het gesprek met de school aan kunnen gaan.

De Cito-training en NIO kunnen ook gecombineerd worden afgenomen. In het voorjaar 2017 starten we met de Cito-training. Mail ons gerust voor meer informatie: info@magnoliahuis.nl

Beste wensen voor 2017!

Verder rest ons niets dan u mooie feestdagen en een fijne jaarwisseling te wensen!

Glasses of champagne